Over ons

Even voorstellen

Ik ben Hil Romanesco, geboren te Eeklo, opgegroeid in Nederland. In mijn twintiger jaren gewoond op Saipan en Guam (Stille Zuidzee/USA). Rond mijn dertigste terug op Vlaamse bodem komen wonen. Mama van drie; een dochter Sam en twee zonen Simon & Marcus.

Persoonlijk verhaal

Klei facineert me, maakt me rustig. Het werken op de draaischijf brengt mij terug naar de essentie en naar mijn eigen center. Het hele proces van natte klei tot zachtglanzend ( of mat ;-) ) servies, geeft mij enorm veel voldoening. Ik streef niet naar perfectie maar naar eenvoud, puurheid en een (h)eerlijk gebruiksgoed.

Wat klein begon in mijn garage in Antwerpen is uitgegroeid tot een heerlijke fulltime job in een mooi uitgerust atelier te Lier.  Wie kan er zeggen dat je compleet de tijd uit het oog verliest tijdens het werk? Ikke dus! Mijn atelier, winkel en woonst zijn gevestigd is een karakterestiek herenhuis sinds 2007. Een fijn plekje met veel ruimte , hoge plafonds en veel daglicht en waar wonen en werken met elkaar zijn verweven. Er zijn meerdere tafels voor mensen die een workshop willen komen doen, ideaal voor samen met het gezin, of onder vrienden en collega's. We noemen het atelier dan ook graag; keramiekcafé want tijdens de workshops en cursussen verwennen wij de innnerlijke mens met heerlijke koffie, thee en iets te knabbelen daarbij. Het concept van workshops,  in opdracht werken &  keramiekcafé is in de loop der jaren spontaan ontstaan door open te staan voor nieuwe ideeen en hersenspinsels van mijzelf maar ook van vrienden en cursisten.

Daarom wil ik iedereen eens extra bedanken! Lieve soulmates, scherpe critici en trouwste supporters ;  dank je wel voor jullie super ideetjes en vriendschap . Jullie zijn gewoonweg Steengoed!!

WITHOUT LOVE & A DREAM IT WILL NEVER COME TRUE!