Servies maken

Prijs
€ 75,00
Zaterdag 28 maart
Beschikbare plaatsen

0

Servies maken

Hoe gaan we te werk:
Met behulp van gipsen en biscuit mallen maken we borden, kommen, bekers en schalen, die je naar hartelust kan decoreren met stempels, texturen of geboetseerde items. Iedere deelnemer krijgt voldoende klei om een ontbijtset te maken, maar je kan ook al je klei in één hele grote schaal verwerken. Als het servies lederhard is kan je het nog beschilderen, er zijn een 30 tal prachtige kleuren die je onderling kan mengen, zodat het als het biscuit gebakken is direct gegelazuurd kan worden. Het servies heeft een droogtijd van 2 weken alvorens het kan worden afgebakken. Je werk gaat 2x gebakken worden; biscuitstook en glazuurstook. Ook voor tieners vanaf 14 jaar.

Wanneer:

Elke Vrijdag & zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur . van 12 tot 14 uur, gaan we aan de slag met klei en mallen. Om 14 uur heb je een uurtje ( tot 1,5 uur) pauze, de klei kan dan drogen tot het lederhard is. Na de pauze beginnen we met de afwerking en te schilderen op het servies tot 17.00 uur.

In de middagpauze moet je zeker op verkenning gaan in Lier, er zijn tal van leuke koffiehuisjes voor lunch en een bezoekje aan het Begijnhof is ook echt een aanrader! We geven je graag tips over bezienswaardigheden in Lier.

Geen minimum aantal deelnemers vereist voor de zaterdag workshop!  Op vrijdag minimum voor 2 pers te reserveren via mail.

Meebrengen:

Schort & korte vingernagels!!

Prijs:

Komt op 75 euro , het is inclusief de les, de klei,glazuren, het afbakken van het servies. (Voor deze workshop moet het servies 2x een hele nacht de oven in! Eerst de ruwbak, ofwel biscuitstook en dan de glazuurstook, je kan het vanwege de droogtijd tenvroegste 4 weken later komen halen. Je kan bij de rubriek Tis gebakken zien of je werk al gebakken is. Koffie, thee en cake inbegrepen