Meerdaagse pottenbakken

Prijs
€ 280,00
Zaterdag 31 oktober & zondag 1 november
Beschikbare plaatsen

0

Meerdaagse pottenbakken

2-daagse keramiekvakantie in het oude historische stadscentrum van Lier! Van 10.00 tot 16.30 uur.

Droom je ervan om je eigen servies te maken op de pottenbakkers draaischijf ? Dan is deze keramiekvakantie echt iets voor jou! Je wordt helemaal ondergedompeld in alle mogelijkheden van de klei, wat een ervaring!

We gaan leren centreren, optrekken en vormgeven aan de klei op de pottenbakkers draaischijf; kommen , schaaltjes, tassen en bordjes.

We gaan ons werk afdraaien, dwz als de tas of kom lederhard is omgekeerd op de schijf zetten om overtollig klei weg te draaien met afdraaigereedsschap en er een voetje onder te zetten en we kunnen aan de tasjes ook oortjes monteren.

Aan het einde van deze 2-daagse neem je even afscheid van je werk want het moet hier blijven voor te drogen  en team steengoed zorgt ervoor dat jouw draaiwerk geglazuurd wordt na de  bisquitstook! glazuurstook optioneel, komt op 5 euro per item voor de glazuren; wit, transparant of zwart. wil je liever andere kleuren dan kan dit worden aangekocht in onze glazuurwinkel en kan je je items zelf thuis glazuren en daarna terug binnen brengen voor de glazuurstook. dit komt dan op 8,50 per kilogram.

Wanneer: In de krokusvakantie:
in de paasvakantie:
in de paasvakantie:

 

's Middags wordt een heerlijke lunch geleverd aan het atelier en eten we hier op veilige afstand van elkaar. Je mag ook gerust je lunch meenemen op wandel om te gaan picknicken of na het eten een wandelingetje gaan maken, we zitten op wandelafstand van de Zimmertoren en van het Begijnhof.

Ervaring is niet nodig, ook als je nog nooit met klei gewerkt hebt kan je deze tweedaagse meedoen.

Overnachting is niet inbegrepen maar je kunt zeker terecht in één van de gezellige B&B's in Lier. 

Inbegrepen: alle materiaal, deskundige begeleiding, biscuitstook, 2x lunch , koffie, thee en versnaperingen. Glazuurstook; 5 euro per item of als je zelf glazuurt thuis; 8,50 per kilogram voor de glazuurstook. ( 1250 °C)

meebrengen : je mooiste glimlach! schort, handdoek en kortgeknipte nagels & mondmasker.

Prijs : 280 euro

B&B's :De Ark van Chloé, bed & boot! slapen op het water, heel rustig en direct in het centrum van Lier: dearkvanchloe@mail.com . Bed Muzet, cultuurhostel op wandelafstand van mijn winkel. Je overnacht in een kamer met eigen sanitair in het gerenoveerde voormalige klooster! www.bedmuzet.be  Of B&B Uitslapen, echt om de hoek van hier! www.uit-slapen.be Of een klein beetje buiten de stad B&B Soetemin ! www.soetemin.be